Een kijkje in de fabriek

Vrijdag 18 augustus was het dan zover. De eerste supersola bodem kwam vers uit de mal. Voor ons een goede reden om ons Haagse kantoor even te laten voor wat het is en een kijkje te nemen bij de productiefabriek.

 

Voordat we konden beginnen met de productie hebben we al heel veel zaken moeten testen. Omdat een mal nu eenmaal niet makkelijk te wijzigen is en bovendien erg duur is het belangrijk dat het in één keer goed gaat. Je begrijpt dat er dan ook met enige samengeknepen billetjes werd afgereisd naar Zeeland. Maar tot onze grote vreugde is de eerste bodem al keurig uit de mal gekomen. Dat verdient een klein applausje voor Yoeri onze ontwerper. Alles lijkt op het eerste gezicht te kloppen. Maar het wordt natuurlijk echt spannend bij het afmonteren van de Supersola. Want zullen alle onderdelen wel passen?!

 

Onderdeel voor onderdeel wordt op de bodem gemonteerd. De scharnieren, het windscherm en niet onbelangrijk een zonnepaneel. Als alles vast zit komt het spannende moment. Gaat het passen als we de supersola inklappen. Zullen alle kabels en elektronica precies wegzakken in de ruimte op de bodem zoals voorzien tijdens het ontwerpen. Of zouden we toch terug moeten naar de tekentafel.

Heel voorzichtig klappen Yoeri en Julius voor het eerst de supersola volledig in. En tot onze grote opluchting blijkt alles te passen. Even leek een kant van het paneel niet helemaal weg te zakken in de bodem. Maar dat bleek te liggen aan een onderdeel dat niet helemaal op zijn juiste plek zat. En ja dan valt deze niet netjes in de daarvoor bestemde ruimte in de bodem.

 

Dit is wel een licht euforisch momentje voor ons als team. De eerste supersola is af en werkt precies zoals we het hadden bedacht. En dat is best een bijzondere prestatie. Zo begrijpen wij ook van de medewerkers van onze producent. Want vaak moet er toch nog wel iets aangepast worden.

 

Nu nog 1 belangrijke check: De bodem vullen met water. Is deze echt volledig waterdicht. Nou had onze producent dit ook al getest, maar dat moet je uiteraard ook even zelf testen. Helemaal tot de rand gevuld met water weegt de supersola maar liefst 91 kilogram. Die blijft wel staan op het dak. Zeker gezien de wind nog afgevangen wordt door het windscherm.

 

Trots met dit mooie resultaat rijden we naar een dichtstbijzijnde dijk voor een kleine fotorapportage (uiteraard wel eerst het water laten weglopen uit de supersola). Waar we onder toeziend oog van een van onze eerste resellers (en een zeehond) nog een paar mooie plaatjes hopen te schieten. Helaas werkt het weer niet helemaal mee, en komen er druppels uit het wolkendek, maar oordeel zelf over het eindresultaat. De reseller is gelukkig ook te spreken over het eindresultaat. En dat is maar goed ook, want de eerste supersola zal gelijk met hem mee gaan op tour langs verschillende beurzen. De supersola past mooi achterin zijn auto. Relatief makkelijk te vervoeren kunnen we dus ook afvinken.

 

 

Met een gerust hart rijden we weer weg uit Zeeland. Inmiddels is de zon volop gaan schijnen en dat komt geheel overeen met de stemming waarin wij Zeeland verlaten. De eerste supersola is een feit. Hij werkt naar behoren en alles past. Kortom kom maar op met die bestellingen. Wij zijn er klaar voor!

Een terecht trotse ontwerper naast de mal van de supersola bodem. 

Daar is ie dan. Netjes ingeklapt en alles past. Is het geen schoonheid :).

Ook maar gelijk even een instructiefilmpje opgenomen. Geeft toch een beter beeld van hoe de supersola nou echt geplaatst dient te worden.

Met trots presenteren we het eindresultaat. Een paar mooie kiekjes van de supersola op de dijk.