Toelating Climate KIC en YES Delft

YES Delft

De afgelopen maanden waren we al veelvuldig te vinden in het gebouw van Yes Delft. Het incubator programma gelieerd aan de TU Delft om ondernemers met een technisch product te ondersteunen naar een succesvol bedrijf. Na 3 maanden van Launchlab, wat ons heeft geholpen om jullie als klant te vinden, Zijn we nu officieel geselecteerd voor toelating tot het volledige incubator programma. De aankomende 2 maanden zullen we via verschillende workshops ons bedrijf weer een stapje verder kunnen doen groeien. Met grote kans om toegelaten te worden tot het volledige incubator programma. Waarbij we in onze eerste jaren ondersteuning krijgen op allerlei gebieden om ons bedrijf tot een gezond bedrijf te laten uitgroeien.

 

Dat betekend ook dat we vanaf 1 november verhuizen naar ons nieuwe kantoor in het gebouw van Yes Delft aan de Molengraaffsingel 12 in Delft. Een super inspiratievolle plek waar vele startups zitten en innovatie dagelijkse praktijk is. We kijken dus uit naar onze nieuwe werkplek.

 

 

Climate KIC

Een dag voor toelating tot Yes Delft zijn we ook toegelaten tot het accelerator programma van Climate KIC. Een programma gesponsord door de Europese Unie om technische startups, die met hun product een impact hebben op het klimaat, te helpen snel en gezond van de grond te komen. Ook Climate KIC helpt ons met expertise, workshops en financiële ondersteuning om verder te komen.

 

Om Climate KIC binnen te komen moet je wel de voorselectie doorkomen. 2 weken geleden hebben we daarom met 15 andere potentiële startups een 2 daagse bootcamp gevolgd, die resulteerde in een presentatie van 5 minuten voor een jury. Deze 15 waren al voorgeselecteerd uit zo’n 100 aanmeldingen. Van de 15 zouden er 6 doorgaan naar de volgende fase van de in totaal 3 fases.

 

Naarmate de presentaties vorderde begonnen de zenuwen bij ons wel toe te nemen. Want de producten en presentaties van de concurrentie waren van hoog niveau en ook best divers. Denk aan een bedrijfjes die plastic uit rivieren zuiveren, of met behulp van mangrove plantjes zout water omzet in zoet drinkwater voor gebieden zonder schoon drinkwater, of een betonblok systeem dat verantwoord water wegvoert bij hevige regenval. Kortom een lastige beslissing voor de jury. En dat het een lastige beslissing was, bleek ook wel toen bekend gemaakt werd dat er niet 6 maar 9 bedrijfjes doorgingen naar de volgende ronde. En tot onze grote vreugde zat supersola daar ook bij.

 

Stempel van vertrouwen

Toelating tot beiden programma’s is niet alleen fijn vanwege de ondersteunende expertise die we de aankomende tijd zullen ontvangen, het betekend ook dat 2 onafhankelijke jury’s geloven in ons product en ons bedrijf. Dat is natuurlijk een goede booster van het vertrouwen dat we iets in de markt hebben gezet, waar behoefte aan is en wat ook iets toevoegt.

Vanaf 1 november verhuizen wij naar het gebouw van YES Delft.